img

Oszlay András

Oszlay András 2023 óta a MBH Bank szenior elemzője versenytárselemzés és piaci pozicionálás területen, de felelős szerepet visz a pénzpiaci folyamatok elemzésében és előrejelzésében is.

2008-ban csatlakozott a Magyar Takarékszövetkezeti Bankhoz, ahol a makrogazdasági elemzők csapatának sorában elsősorban a német DZ Bank, mint külső megrendelő, számára készített elemzéseket és előrejelzéseket közép- és kelet-európai gazdaságok reálgazdasági és pénzpiaci folyamatairól. 2012-től négy éven át a makrogazdasági elemzőcsoport vezetője volt, majd 2016-ban csatlakozott a formálódó Takarék Csoport stratégiai és pénzügyi tervezési tevékenységéhez.

1994 és 2006 között a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Főosztályán árfolyampolitikai és fizetési mérleg elemzési kérdésekkel, majd a külső konjunktúra alakulásának elemzésével és előrejelzésével foglalkozott. 2006-tól 2008-ig az ICEG European Center kutatócégnél kutatási projekteket vezetett ágazati stratégia-alkotás, makroökonómiai és ágazati elemzések tárgykörökben.

András 1994-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (a jelenlegi Corvinus Egyetem egyik elődintézményében), gazdaságelmélet és alkalmazott statisztika szakirányokon.