Lejtőre került az utóbbi hetekben a Richter árfolyama, a hazai blue-chip a február végi csúcspontjához képest már több mint 11 százalékos mínuszban jár.

A tavaly novemberben indult emelkedés a kiemelkedően fontos 10 000 forintos szint alatt akadt meg, innen kezdődött az esés. Egyelőre nem volt olyan támasz, amely megállította volna a Richter mélyrepülését, a következő jelentős szint pedig 8500 forintnál húzódik. Rövidtávon van még tere az esésnek, de ha 8500 forintnál (esetleg ennél feljebb) kialakul egy magasabb mélypont az árfolyamban, az ismét elhozhatná a fordulatot és emelkedés indulhatna.

A Richter 2022 márciusa óta egy jól azonosítható emelkedő trendcsatornában mozog. Ennek a tetejéről fordult le az árfolyam február végén, és kialakult egy csökkenő hullám. A Richter mozgására jellemző, hogy az impulzív emelkedő szakaszokat elhúzódó és mély korrekció szokta követni. Jelenleg is a korrekciós fázisban van a blue-chip, amelynek végét egy támasz kialakítása jelezheti. Pozitív fordulat esetén a korrekciót akár egy tartós emelkedő hullám is követheti.

A Richter jelenleg nagyon kedvező értékeltségen mozog, a historikus számok alapján a jelenleginél magasabb értékeltség lenne indokolt, ráadásul a társaság cariprazine készítménye továbbra is segíti a dinamikus növekedést. Érdemes figyelemmel kísérni az árfolyam alakulását, mert amikor véget ér a korrekció és megérkezik a fordulat, akkor ismét elindulhat egy emelkedő hullám a 10 000 forintos ellenállás irányába és középtávon akár ezt a szintet is áttörheti a Richter.

LEZÁRVA: 2024. április 19-én 10:00 órakor. Az előrejelzéshez használt adatokat 2024. április 18-ig vettük figyelembe.

A fenti cikk marketingközleménynek minősül, mellyel kapcsolatban ajánljuk olvasóink figyelmébe az itt elérhető jogi tájékoztatót.

img

Túlárazott az amerikai piac?

Napjainkban az egyik legfontosabb amerikai tőzsdei index a Standard and Poor's 500, vagy röviden az S&P500, amely az Egyesült Államok tőzsdéin jegyzett ötszáz nagyvállalat részvényárfolyamainak súlyozott átlagát követi. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az „all time high” szinteket ostromló S&P500-index olcsónak vagy…